Page 44 - Farmand_festdager

This is a SEO version of Farmand_festdager. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »
44
forrett
Limemarinert
lakseloin
med granateple, vårløk og rømmedressing
ingredienser:
Ca 200 gr Frøya lakseloin (4 pers)
3 Stk frisk lime
1 stk granateple
1 stilk vårløk
Lettrømme
Salt og pepper
slik gjør du det
Skjær lakseloinen i tynne skiver og legg dem
på en tallerken og mariner dem med frisk-
presset lime. Dekk til med plastfolie og legg
de i kjøleskapet i ca 20 minutter.
Del granateplet i 2 og ta ut steinene. Det er
kun steinene som kan spises. Kutt vårløken i
passelige biter.
Anrett lakseskivene i en rosett og ta en spis-
eskje med rømme og dra den utover i bue.
Dryss over granateplekjernene og vårløken.
Eventuelt sprinkle lett med en god virgin
olivenolje på selve laksen.
Hovedrett
Fylt baconsurret
svinefilet
med frisk asparges, ovnsbakte sherrytoma-
ter, rosewaldpoteter og kantarellsaus
ingredisenser:
Ca 600 gr svine indreflet (4 pers), renskåret.
Eller du kan bruke kyllingflet.
12 stk sherrytomater
12 stk asparges, ferske
800 gr Rosewaldpoteter
1 tube fersk basilikumpasta fra Bama
1 pk Jacobs Kantarellsaus
2 pk bacon i skiver.
Salt og pepper.
Provencekrydder
2 fedd hvitløk
Ca 1/2 dl god matolje.
slik gjør du det
fyllet:
Hakk løk, shampignoner og bacon i små
terninger. Stek hver ingrediens for seg.
Avkjøles.
Svinefleten/kyllingfleten trimmes for sener og
løst kjøtt. Skjær et snitt langsetter til fyllet. Du
kan gjerne banke den lett slik at det er lettere
å få plassert fyllet. Fyll i fyllet og surr baconet
rundt. Hvis du ikke spiser bacon surrer du
fleten med tråd.
Brunes i pannen og viderestekes i ovn i ca
15 minutter ved 200 grader.
ovnsbakte rosewaldpoteter: Vask potetene,
hvis nødvendig og tørk dem. Bland olje og